Az Ön elhatározásától a kényelmes otthonig.
Teljeskörű szolgáltatással várjuk.
Kattintson ide és győződjön meg róla!
Ön ne kövesse el ezeket az alapvető
lakberendezési hibákat!
▪ Joop életérzés:
Stílus, minőség és egyedi ízlésvilág. Ez a Joop életérzés.
▪ Álmai valóra válnak: Pihentető alvás Mako szatén ágyneművel.
▪ Lakberendezés 1x1: Vajon Önről hogyan mesél otthona?
▪ Hogyan vásároljon?
Néhány hasznos szempont...
▪ A szőnyegek kezelése és használata.
▪ Folteltávolítási útmutató.
▪ Atka és padlószőnyeg.
▪ A padlószőnyeg shading jelensége
▪ A szőnyeg és az otthonunk.
Mi is a csempe?
A magyar köznyelvben a hidegburkolati anyagokat csempe kifejezéssel illetjük. Az épületek hidegburkolásakor is a "csempézés" szót használjuk. A cél és a végeredmény tükrében viszont érdemes egy kicsit tájékozódni a csempe vásárlása előtt.
A forgalomban kapható lapok a gyártástechnológiától függően más-más névvel vannak ellátva, melyek a tulajdonságaikra is utalnak. Három jól elkülöníthető kategóriát, elnevezést ismerhetünk meg a következő sorokból. Így próbálunk Önnek segítséget nyújtani a vásárlás előtt.
Az első csoportba a csempe, a falicsempe tartozik. A csempe elnevezést a falra ajánlott burkolólapra használjuk. Ezek leginkább kétszer égetett lapok. A csempe, a falicsempe választéka a legszélesebb a hidegburkolati anyagok között. Ezeket a lapokat elsősorban a falak burkolására használjuk és a padlón való elhelyezésüket nem ajánljuk, mivel funkciójuk szerint falburkolásra alkalmasak.
A második csoportba az egyszer égetett csempe kerül. Az első csoporttól eltérően, a biszkvit és a máz égetése egyszerre történik. A biszkvit színe alapján különböző területeken használhatjuk ezeket a lapokat. A vörös biszkvit alapanyagból készített csempe csak beltéri használatra alkalmas, üzletünkben nem forgalmazunk ilyet. A fehér színű biszkvitből gyártott, alkalmas kül-és beltéri használatra is. Ezekről a lapokról nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy száraz sajtolással készülnek és szinte ide tartozik minden csempe, amit padlólapnak nevezünk.
A harmadik csoport a greslapokat foglalja magába. A vízfelvételük 0,5% alatt van, míg az előző csoportoké ettől magasabb. A greslapok mázas és máz nélküli kivitelben készülhetnek. Érdemes megemlíteni, hogy mitől is lesz kiváló minőségű a greslap.
A gyártási technológia során először az összetevő anyagokat finom porrá őrlik, majd az összekevert alapanyagokat szárítóban porlasztják. A porlasztási folyamat befejezésekor kapunk egy olyan granulátumot, mely már préselésre alkalmas. A következő lépésben a granulátumot nagy nyomással préselik, így nem marad az anyagban levegő.
Ebben a fázisban alakítják ki a burkolólap formáját is. A formázott lapból a szárítóberendezés segítségével a maradék nedvességet is kivonják, ezzel lehet elkerülni az esetleges hibákat, mint például a hajszálrepedés és a torzulás. Ha mázas greslapról van szó, akkor ezek után kerül a mázréteg a lapra. Az utolsó fázisban az égetés következik, melynek hőmérséklete 1200 Celsius-fok felett van. Tehát maga a technológia biztosítja, hogy a greslapok kitűnő kopásállóságúak, nagyon alacsony a porózitása, és így kiváló a fagyállóságuk is.
Ezek ismertetése után, bízzunk abban, hogy segítséget nyújtottunk a csempe kiválasztásához és egy lépéssel közelebb került Ön az álmai megvalósításához.
▪ Általános tudnivalók csempevásárlás előtt
▪ Milyen térbe milyen csempét válasszunk?
▪ Mennyi csempét vegyünk?
▪ Térelválasztás csempe segítségével











